Kad gribas ko sātīgu, garšīgu un viegli pagatavojamu, ir laiks izmēģināt salātus “Vecpuišu prieks”, kas remdēs izsalkumu un priecēs ar lielisku garšu.
Protams, šos salātus var ēst visi, ne tikai vecpuiši. Bet šai uzkodai ir ļoti trāpīgs nosaukums, kas uzsver tās sagatavošanas vieglumu un sāta sajūtu. Ikviens var pagatavot tik garšīgu ēdienu. Un patiešām, jums garšos šādi salāti, un pēc to baudīšanas jūs noteikti būsiet paēduši pusi dienas.
DIvas no galvenajām sastāvdaļām šajos salātos ir klasika – vārīti kartupeļi un marinēti gurķi. Latvijā un citur Austrumeiropā šis salikums ir klasisks jau gadu desmitiem – īpaši Rasols jeb salāti ar majonēzi. Mēs esam pieraduši pie šīm garšām, tās asociējas ar svētkiem, mājām un komfortu. Bet šajos salātos ir atškirīga pieeja…
Kartupeļi ir maigi, neitrāli un cieti, tie piešķir salātiem sātīgumu un apjomu. Marinētie gurķi ir skābeni, sāļi un reizēm arī nedaudz saldi – tie piešķir salātiem izteiktāku garšu un atsvaidzinošu noti.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pie pagatavošanas
Salātu gatavošanas instrukcija soli pa solim
Kartupeļus mazgā, tad sālsūdenī izvāra ar mizu, atdzesē un nomizo. Pēc tam tos sagriež vidēja izmēra kubiņos.
Ja esat pensijā — nedodiet to bērniem, pat ja viņi ļoti lūdz
Sagrieziet sīpolus pēc iespējas smalkāk. Sālītus vai marinētus gurķus arī smalki sagriež. Tāpat sagriež šampinjonus. Labāk tos sagriezt mazākus, bet varat produktu izmēru pielāgot savām velmēm. Pievienojiet pupiņas, kā arī svaigi sagrieztus zaļumus pēc savas gaumes.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Latvijas sinoptiķi apbēdina iedzīvotājus ar tuvāko dienu prognozi: ”Sāksim just jau 20.augustā”by Sandra Vīgante
- “Dažviet vairs tikai ap +5 grādiem…”: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar ļoti nepatīkamām ziņāmby Laura Andersone
- “Ja es sākšu sarunāties tikai latviski, kurš mani sapratīs?”: dziedātāja Laima Vaikule atklātā sarunā par krievu valodu (+ VIDEO)by Laura Andersone